Produse exfoliante pentru fata

Produsele exfoliante pentru fata sunt importante in rutina de ingrijire pentru ca ajuta la imbunatatirea texturii si confera tenului un aspect sanatos si stralucitor. Fie ca sunt scruburi, acizi sau enzime, aceste produse elimina celulele moarte ale temului, stimuleaza regenerarea celulara si pot ajuta la gestionarea unor probleme cutanate, de exemplu, excesul de sebum, imperfectiunile, ridurile ori petele pigmentare.

arata (5)rezultat(e)

Tip

Nevoie

Tipuri de exfoliante pentru tenul tau

Exista trei tipuri principale de produse pentru exfolierea tenului:

  • mecanice, care ajuta la indepartarea celulelor moarte ale tenului prin frecare. Aceste produse de exfoliere a tenului contin particule solide mici, de exemplu, zahar, sare, argila, diversi samburi macinati, precum cei de migdale, care actioneaza fizic pentru a inlatura celulele moarte ale tenului. Tot pentru exfoliere mecanica pot fi utilizate diverse dispozitive de microdermabraziune sau perii moi.

  • chimice, care sunt solutii ce contin diversi acizi, precum acidul glicolic, acidul salicilic sau acidul lactic, ce dizolva celulele moarte ale tenului. Poti folosi produse exfoliante fata chimice, asa cum este cel din gama Pure Active de la Garnier, special conceput pentru ten mixt sau gras, daca ai nevoie de o curatare in profunzime a fetei

  • enzimatice, care sunt produse exfoliante ce contin enzime naturale, adesea derivate din fructe, precum papaya sau ananas, ce descompun celulele moarte ale tenului. Un produs exfoliant fata enzimatic este foarte potrivit pentru tenul sensibil

  • combinate, mecanice si chimice, care ofera o experienta de exfoliere completa a tenului.

Cum sa alegi produsele exfoliante in functie de tenul tau

Inainte de a alege o masca exfolianta pentru fata sau un exfoliant puncte negre, este important sa-ti cunosti tipul de ten. De exemplu, pentru tenul sensibil sunt recomandate mai degraba produsele exfoliante pe baza de enzime. Pe de alta parte, pentru un ten gras poate fi folosit un gel exfoliant pentru fata cu compusi care pot regla nivelul de sebum, precum acidul salicilic. Evita produsele agresive, ca exfoliantii mecanici sau acizii puternici, care ar putea irita excesiv tenul, daca acesta este sensibil.


De asemenea, daca tenul sufera din cauza unor probleme specifice, precum acneea, petele pigmentare sau uscaciunea, alege un exfoliant ten care sa te ajute sa le gestionezi eficient.


Ia in considerare si frecventa utilizarii exfoliantilor. De exemplu, pentru un ten normal sau un ten tern, este suficient un peeling saptamanal, cu o masca exfolianta pentru fata ori un produs cu acizi. Pe de alta parte, tenul gras poate tolera mai frecvent o astfel de procedura, de exemplu, de doua ori pe saptamana. Sau poti alege o crema exfolianta fata pentru tenul cu imperfectiuni care poate fi folosita zilnic.

Exfoliantele de fata pentru diferite tipuri de probleme

Daca suferi din cauza acneei, produsele exfoliante care contin acid salicilic sunt foarte eficiente pentru a debloca porii si a preveni eruptiile cutanate. Totodata, enzimele de origine naturala pot ajuta la calmare inflamatiei asociate de obicei cu aceasta problema cutanata.


Exfoliantii chimici, precum acidul glicolic, sunt eficienti pentru atenuarea petelor pigmentare, pentru ca elimina celulele moarte, sustin regenerarea celulara si uniformizeaza nuanta tenului.

In cazul tenului uscat si foarte uscat, exfoliantii pe baza de enzime pot ajuta la eliminarea celulelor moarte, permitand apoi serumurilor si cremelor hidratante sa patrunda mai profund in piele.


Exfoliantii care stimuleaza productia de colagen, precum acidul glicolic, pot ajuta la reducerea aspectului ridurilor si liniilor fine si la imbunatatirea fermitatii tenului.

Sfaturi in alegerea produselor de exfoliere a tenului potrivite nevoilor tale

Atunci alegi un produs exfoliant pentru ten, ia in considerare indicatiile de utilizare prezente pe ambalaj, in ceea ce priveste timpul de aplicare si frecventa. Dupa exfoliere, este important sa aplici o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten, pentru a-i mentine echilibrul hidric.